top of page
  • Heartbeat Riding

Singel-zonder-dwangSingeldwang is een vervelende uiting van paarden die vaker voorkomt dan zomaar verdwijnt. Het kan meerdere oorzaken hebben maar eenmaal een gewoonte is dit moeilijk uit het systeem van het paard te krijgen. Hoe kun je er nu voor zorgen dat de kans zo klein mogelijk is dat jouw paard hier last van krijgt?


Uit ervaring is gebleken dat Equissage zorgt voor een verbeterde doorbloeding en hele fijne resultaten met paarden bij singeldwang veroorzaakt door pijnlijk bindweefsel of maagzweren.


De doorbloeding is samen met het hart de draaiende motor van het lichaam van het paard. Het zorgt er niet alleen voor dat er voldoende zuurstof door het lichaam verplaatst wordt, ook zorgt deze ervoor dat afvalstoffen worden afgevoerd zodat het lichaam kan herstellen. Goede doorbloeding is ontzettend belangrijk voor elk type paard van groot tot klein, van jong tot oud en van recreatie tot sportpaard.

Waar minder doorbloeding is, is een strakkere huid en bindweefsel.

Doordat de Equissage therapie zo diep inwerkt help je het paard tot aan de organen. Je zorgt voor een elastische huid, afvoer van afvalstoffen en daardoor heb je ook minder spier of huid irritatie. Uiteraard verrichten we geen wonderen, het kan natuurlijk goed zijn dat het probleem groter is of dat dit niet de oplossing is, maar duidelijk is wel dat bij meerendeel van de paarden het een positieve uitwerking heeft.


Ik heb diverse paarden mogen helpen met dit vervelende probleem, en eigenlijk in alle gevallen zijn de paarden er vanaf of hebben ze een lange tijd weinig tot geen reactie gegeven naar de singel. Denk bijvoorbeeld ook aan paarden die een nare ervaring hebben met het opdoen van een zadel of misschien nog helemaal niets gewend zijn.

Uit ervaring blijkt dat ook zeker jonge paarden veel baat hebben aan het behandelen met de Equissage. Ze wennen aan een vergelijkbaar iets als het zadel en voelen vrijwel direct dat het fijn en ontspannend is. Absoluut een aanrader in het stadium van voor, tijdens maar natuurlijk ook na het zadelmak maken.


Ik denk graag met je mee als je twijfelt of Equissage iets kan zijn voor je paard en mogelijk het probleem waar jullie tegenaan lopen. Vragen? Stel ze gerust!


Liefs, Lisa

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page