top of page
Equissage-HBRsite.jpg

Ontspannen, herstellen & verbeteren

De Niagara Equissage Pulse is unieke methode van massage kan eigenlijk niet ontbreken binnen het management en onderhoud van paarden.

 

Door de enorm brede inzetbaarheid is het voor ieder type paard, met of zonder probleem of blessure, een ontzettend fijne ondersteuning van de gezondheid. Naast dat het zorgt voor ontspanning, stimuleert het de bloedsdoorstroming wat het gehele lichaam ondersteund bij het herstel en versterken van spieren, weefsel en organen.

 

Het Niagara Equissage Pulse systeem voor paarden bestaat uit een singel, beenstukken en een handsysteem. Zo kunnen alle lichaamsdelen van het paard goed behandeld worden voor het beste resultaat.

 

Naast deze behandeling voor paarden kunnen ook mensen en honden genieten van de massage techniek, en het mooiste is nog, alle drie kunnen tegelijk behandeld worden! Hoe handig is dat!

Equissage in actie

equissage vragen & antwoorden

Door de tijd heen heb ik veel verschillende vragen gekregen over de Equissage behandeling, zijn werking en het gebruik. De meest voorkomende vragen heb ik voor jullie verzameld. De antwoorden op deze vragen staan er natuurlijk ook bij.

Staat jouw vraag hier niet bij? Neem gerust contact op! Ik help je graag verder.

Wat doet Equissage?

Equissage is veelzijdig, super veilig en onwijs eenvoudig te gebruiken om je paard te laten herstellen en in topvorm te houden! Het is een apparaat wat net als een zadel over de rug gaat van het paard. Deze geeft een speciale cyclodische trilling die ervoor zorgt dat de doorbloeding in het gehele lichaam aan het werk gezet wordt. Met de handunits, die ik gebruik bij een uitgebreide behandeling, kan ik de trilling verder en intensiever laten inwerken. Deze zijn eventueel ook vast te maken aan de benen als het paard dit toelaat en fijn vindt. In overleg met jou kijken we of dit een goede toevoeging zou zijn voor het paard.

 

Waarom is een goede doorbloeding zo belangrijk?

Waar is doorbloeding eigenlijk niet goed voor! De doorbloeding is, samen met het hart, de basis van het gehele lichaam. Het is voor pezen, spieren, banden, organen en andere lichaamsdelen essentieel om soepel en bewegelijk te blijven, te herstellen van inspanning en (mogelijke) blessures en overtollig vocht en afvalstoffen af te kunnen voeren. Enorm belangrijk dus! Herstel en verbetering begint bij de doorbloeding.

 

Mijn paard is nog niet ingereden, is dat een probleem?

Meestal is dit geen probleem. Ik heb veel ervaring met jonge paarden. Wel is het fijn als het paard al eventjes in handen is geweest zodat niet alles spannend is. Het is juist een hele gave en prettige ervaring op de rug van het paard, en tevens iets wat op een zadel lijkt. 

 

Gebeurd het wel eens dat het niet lukt om een paard te behandelen?

Ik heb nog nooit een paard niet kunnen behandelen. Veulens, tweejarige- tot paarden die ver met pensioen zijn. Ik neem de tijd en zal altijd eerlijk blijven als ik denk dat het niet verstandig is. Moeten we beslissen de behandeling toch te staken hoef je deze uiteraard niet te betalen. 

 

Wat zijn de risico's na een behandeling?

Paarden zijn een ster in compenseren, dit doen ze wanneer er ongemakken in het lichaam zijn. Heel vaak wordt ik ingeschakeld op het moment dat een paard iets mankeert. Of een eigenaar nu weet waar het vandaan komt of niet. Door het ontspannen en versoepelen van de spieren gebeurd het wel eens dat een paard een dag na de behandeling wat slap of dronken oogt. In een heel enkel geval kan het paard licht kreupel ogen. Dit is eigenlijk juist een hele fijne reactie op de behandeling. Er is dan zoveel los gemaakt dat een paard daar een beetje aan moet wennen. In zo'n geval is het niet verstandig het paard vol aan het werk te zetten. Deze heeft even de tijd nodig te herstellen en zich aan te passen. In het geval van een kreupelheid wordt vaak duidelijk waar deze vandaan komt en kan er gerichter gezocht en behandeld worden. Maak je vooral geen zorgen, ik kan ik je vertellen dat dit op de bijna 2000 behandelingen die ik nu gedaan heb hooguit drie keer is voorgekomen.

 

Duurt dit herstel soms langer als een dag?

Ja, in sommige gevallen moet het lichaam zo hard werken om de losgemaakte afvalstoffen af te voeren dat het een aantal dagen kan aanhouden. Dit is niet verkeerd! Het paard heeft het dan waarschijnlijk heel hard nodig gehad. Het advies is om de behandeling op kort termijn te blijven herhalen tot het paard zichzelf sneller kan herstellen. Hiermee wordt het aantal afvalstoffen in het lichaam is dermate minder dat het lichaam beter in staat wordt dit zelf over te nemen. Vanaf dat punt zijn reguliere onderhoudsbehandelingen meer dan voldoende.

 

Mag ik rijden na de behandeling?

In principe kun je wel rijden na de behandeling. Toch ik adviseer op de behandeldag het paard vrij te geven of in beweging te zetten voor de behandeling. De doorbloeding van de rug wordt heerlijk gestimuleerd en het is dan ook zonde om dit met het gewicht van ruiter en zadel meteen wat te beperken. De behandeling werkt in ieder geval 6 uur door.

 

Moet ik stappen na de behandeling?

Je moet niks, maar dat mag natuurlijk altijd. Het paard heeft een 'interne work-out' gehad zonder dat je hem hebt belast. Je mag na de behandeling dus altijd lekker wandelen, maar het heeft geen betere of slechtere uitwerking op de behandeling zelf. Een dagje vrij op de behandeldag is ook helemaal prima.

 

Waarom zou ik Heartbeat Riding kiezen als mijn Equissage professional?

Door mijn jarenlange ervaring met paarden, opleidingen en kennis van jonge, angstige, mishandelde, verwaarloosde en geblesseerde paarden weet ik alle behandeling geschikt te maken voor ieder paard. Ik ben niet zomaar een behandelaar, het is de combinatie van kennis, advies en natuurlijk het paarden- en klantgevoel die deze behandeling compleet maken. De behandeling wordt altijd aangepast op de vraag/wens en situatie van paard en ruiter.

 

Naast de Equissage heb ik ook een heerlijke stoel en mat voor jezelf waar je, indien gewenst, tijdens de behandeling kosteloos van kan genieten! Zo ervaren jullie de ultieme ontspanning samen en tegelijk.

 

Deze behandeling is geschikt voor jong en oud en wordt aangepast op wens van de ruiter, type paard en wens!

bottom of page