Grondwerk & Horsemanship

Een paard heeft als hoofddoel: overleven. Daarbij zijn duidelijkheid, veiligheid en stabiliteit heel belangrijk. Als je een goede leider wilt zijn voor je paard, zal je moeten laten zien dat jij die belangrijke punten kan bieden. Dit vereist geduld, consequentie en rust.

Grondwerk is het begin van het samen zijn met je paard en het begin van het rijden op je paard. Veel oefeningen kunnen zowel op de grond als onder het zadel geoefend worden. De basis is het netjes meelopen aan de lijn en gehoorzaamheid aan de hand. Je zou dan bijvoorbeeld kunnen werken aan het voor- en achterwaarts lopen en aan het wijken voor druk aan alle kanten van je paard. Het kan zijn dat je paard bang is voor bepaalde attributen, hier kan schriktraining bij van pas komen. De basis zoals je paard leren vast te staan aan een muur, het netjes geven van voetjes voor o.a. de hoefsmid en trailerladen zijn een aantal van die oefeningen waarbij ik kan helpen.

Een fijne band met ons paard willen we allemaal. Deze bouw je op door goed te luisteren en te kijken naar je paard. Paarden communiceren voornamelijk door lichaamstaal. Aan ons dus ook om dat te doen. Alleen door een goede communicatie kan je komen tot een band die gebaseerd is op vertrouwen en respect.

Clicker training

Deze vorm van training kan ook een hele leuke aanvulling zijn op de samenwerking met je paard! Mocht je dat een keer willen proberen of er meer over willen mag je mij altijd contacten!

Clicker training kan op vele manieren en voor verschillende doeleinden worden ingezet. Je paard motiveren om iets voor je te doen is op deze manier soms heel leuk en erg afwisselend.

"