top of page
IMG_4141.JPG

CoachinG & lessen

Plezier bij het paardrijden staat bij mij voorop. Door middel van coaching en instructie probeer ik dat naar boven te halen. Ik let op een aantal punten zoals bijvoorbeeld de houding van het paard maar ook de houding van de ruiter. Voor zowel western en allround lessen kun je bij mij terecht. We gaan samen kijken naar wat je wilt bereiken en daar gaan we mee aan de slag.

 

Wil je lekker zelfstandig met je paard een rondje in het bos rijden of wil je een betere samenwerking met je paard in de rijbak? Of wil je meer leren te ontspannen bij het starten op een wedstrijd of zelfverzekerd met je paard op ‘vreemd terrein’ zijn? Alles is mogelijk. Ook voor hulp bij angst op verschillende vlakken ben je bij mij aan het goede adres! Voor jong en oud, met je eigen paard of een paard van mij.

*Rijden zonder cap is niet toegestaan.

Grondwerk & horsemanship

Een paard heeft als hoofddoel: overleven. Daarbij zijn duidelijkheid, veiligheid en stabiliteit heel belangrijk. Als je een goede leider wilt zijn voor je paard, zal je moeten laten zien dat jij die belangrijke punten kan bieden. Dit vereist geduld, consequentie en rust.

Grondwerk is het begin van het samen zijn én het rijden met je paard. Veel oefeningen kunnen zowel op de grond als onder het zadel gedaan worden. De basis is het netjes meelopen aan de lijn en gehoorzaamheid aan de hand. Denk hierbij aan het voor- en achterwaarts lopen en aan het wijken voor druk aan alle kanten van je paard. Het kan zijn dat je paard bang is voor bepaalde attributen, hier kan schriktraining bij van pas komen. De basis zoals je paard vast leren staan, het netjes voetjes geven voor o.a. de hoefsmid en het trailerladen zijn een aantal van de oefeningen waarbij ik kan helpen.

Een fijne band met ons paard willen we allemaal. Deze bouw je op door goed te luisteren en te kijken naar je paard. Paarden communiceren voornamelijk door lichaamstaal. Aan ons dus ook om dat te doen. Alleen door een goede communicatie kan je komen tot een band die gebaseerd is op vertrouwen en respect.

Hulp bij angst

Mensen die bang zijn voor hun eigen paard. Veel mensen staan daar niet snel bij stil. ‘Dan verkoop je toch je paard…’ is een veelvoorkomende reactie, die mensen met angst dan vaak te horen krijgen. Helaas komt dit vaker voor dan je denkt! Een paard is een maatje, een vriend die je na een (nare) gebeurtenis niet zomaar ‘weg doet’.

Angst voor je paard kan vele oorzaken hebben: een ongeluk, een valpartij, lichamelijk letsel, etc. Met die angst kan ik je helpen. Door middel van vertrouwen en geduld gaan we samen op zoek naar de manier die jou kan helpen om de relatie met je paard te herstellen of verbeteren. Dit doen we dan ook in een omgeving die bekend is voor jou en je paard. Zowel aan de hand als onder het zadel is hier een oplossing voor te vinden.

IMG_4136_edited.jpg

Angst voor paarden

Heb je geen eigen paard, maar wel een angst voor deze imposante dieren? Of wil je graag kennismaken/leren omgaan met paarden, maar durf je dit niet goed? Ook daar kan ik je bij helpen. Samen met mijn eigen paard die ik door en door ken, kan ik jou helpen deze angst te overwinnen. Met kleine stapjes laat ik jullie kennismaken en rijden is daarbij helemaal geen must. Het aanraken of het aaien van deze dieren is al bijzonder genoeg! Er is veel mogelijk en te overleggen en… misschien is je angst erna wel helemaal overwonnen!

bottom of page