Blog

Voor iedereen die graag een kijkje achter de schermen neemt! Hier vind je regelmatig nieuwe blogs over veel verschillende onderwerpen.
Van gezondheid, training, voeding en alledaagse problemen tot de leukste tips voor jullie samen!

Heb jij een specifieke vraag over een onderwerp of situatie die jij graag aan bod zou zien komen? Stuur mij dan even een berichtje!


#4 | BALKJES LOPEN. HOE, WANNEER EN WAAROM?

23 april 2020

Helaas is denken mensen nog vaak dat balkjes lopen alleen goed is voor springpaarden, hoewel dit juist voor veel verschillende doeleinden dienen! Denk hierbij aan de dressuurpaarden om de balans en souplesse te verbeteren, maar ook aan paarden die hun focus niet goed bij de ruiter kunnen houden (op welke manier dan ook). Een ontzettend leuke en goede manier dus om jouw paard te helpen zichzelf te verbeteren!


#3 | EEN GEZOND EN FIT PAARD MET EQUISSAGE

23 april 2020

Als Equissage therapeut én ruitercoach in mijn bedrijf Heartbeatriding wil ik het beste voor de paarden en pony’s van mijn klanten. Natuurlijk wil ik ook het beste voor mijn eigen paarden en zo kwam Equissage op mijn pad. 


#2 | CPL – CHRONISCH PROGRESSIEF LYMFEOEDEEM

30 november 2019

In de vorige blog hebben we het gehad over het lymfesysteem en oedemen. Nu wil ik het graag hebben over CPL. Een serieuze aandoening die zeker aandacht verdient.


#1 | OEDEEM. EEN PROBLEEM?

30 november 2019

Tijdens mijn werk kom ik heel veel paarden met verschillende soorten oedemen tegen. Dat oedemen een vervelend probleem zijn weten we, maar wat zijn het nu eigenlijk? Hoe ontstaan ze? En belangrijker nog, hoe kunnen we ervoor zorgen dan onze paarden er zo min mogelijk last van hebben?